Merhabalar,
Eğer daha önce gümüş yüzük almadıysanız veya bu sektörle bir ilginiz, araştırmanız yoksa gümüş yüzük nasıl anlaşılır? sorusunu kendinize sormanız gayet normaldir. Bu yüzden sizin gibi Google'dan arama yapan bir çok insan var. Sahte ile gerçek gümüş nasıl anlaşır? Gümüş yüzük alırken nelere dikkat ederek almalıyız veya elimizde bir yüzük var bu gümüş mü nasıl anlayabiliriz? Aklınıza gelebilecek tüm bu soruların cevabını bu rehberde bulabileceksiniz.

İnternet üzerinden bir çok firma veya sosyal medya hesabı gümüş yüzük ve takı satışı yapmaktadır. Fakat içlerinde gümüş diyerek farklı materyal gönderenlerde mevcut. Bir ürünün gümüş olabilmesi için içerisinde %92,5 oranında gümüş bulundurmalıdır. İşte gümüş yüzüklerin içerisindeki 925 yazısı da bunu ifade eder. Gümüş yüzük nasıl anlaşılır dediğinizde ilk bakacağınız şey yüzüğün iç kısmındaki bu sayı olmalıdır. Tabi bu tek başına bir kriter değil. Çünkü atölye kısmında işlem gördükten sonra bu yazı silinebilmektedir. Şimdi size başlıklar halinde adım adım gümüş yüzük nasıl anlaşılır bunu anlatacağım.
Gerçek Gümüş Yüzük Nasıl Anlaşılır?
Gümüş Testi: Mıknatıs Tekniği
Gerçek gümüş yüzük nasıl anlaşılır rehberimizin ilk testi; "Mıknatıs"! Birçok gümüş takı taklit edilse bile bir nokta unutuluyor. Gerçek gümüş yüzük ve diğer takılar mıknatıs ile tepkimeye girmemektedir. Eğer bir gümüş üründen şüphe duyuyorsanız ona mıknatıs yaklaştırın. Eğer tepki veriyorsa o takı gerçek gümüş değildir! Eğer satıcı size gümüş olduğunu inatla söylemeye devam ediyorsa, 925 ayar değildir. İçerisine nikel gibi farklı materyaller karıştırıldığı için mıknatıs ile tepkimeye giriyordur. Dolayısıyla siz kaliteli bir gümüş yüzük veya aksesuar almamış oluyorsunuz, ona göre dikkat ederek satın alın.
Gerçek Gümüş Yüzük Esnektir!
Gerçek
gümüş yüzük nasıl anlaşılır sorusuna net cevap vermek için diğer konuları da bilmek gerekiyor. Gerçek gümüş esnek olur ve kırılması kolay değildir. Sahte takılar da çok sert olur ve belirli bir basınç uygulandığında kırılarak kullanılmaz bir duruma gelir. Fakat
erkek gümüş yüzük ve diğer takılarda kırılma olayı kolay kolay gerçekleşmez. Ayrıca bu gibi durumlarda tamiri oldukça basit ve ucuzdur. Eğer gümüş aksesuarlarınıza zarar geldiyse bir gümüş ustasına gidip tamir ettirebilir veya parlattırabilirsiniz.
Gümüşün kararıyor olması da çoğu kesim tarafından yanlış anlaşılmaktadır. Çünkü gümüş kararır. Karardığı için bazıları bu gümüş değil diyor. Fakat bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Hatta kararmayan gümüşler sahtedir. Gümüş madde olarak zamanla kararan bir materyaldir.
Gümüş zamanla mutlaka kararacaktır. Eğer kullandığınız gümüş yüzük veya takı kararıyorsa hiç şüpheniz olmasın gerçek gümüştür. Gümüşün kararmasını geciktiren şeylerde bulunmaktadır. Öncelikle kararmayı geciktirmek için takılarınıza iyi bakmanız gerekiyor. Ayrıca takı üzerindeki kaplama kalitesi de kararma süresini doğrudan etkilemektedir. Kararma hadisesi gümüşlere has değildir. Bijuteri ürünleri de zamanla kararır. Fakat bijuteriler karardıkça insan sağlığına zarar verir. Gümüş ise asla sağlığa zararlı bir hale gelmez, tam tersi faydalıdır.
Gümüşün Bir İzi Vardır!
Gerçek gümüşü anlama testlerinden bir diğeri de iz bırakmadır. Gerçek gümüş yüzük nasıl anlaşılır derseniz sürtündüğü yere iz bırakmaktadır. Sahteler ise iz bırakmaz. Eğer gerçek gümüşü açık renkte bir bez ile silerseniz siyah siyah lekeler bırakacaktır. Buda gümüşün gerçek olduğunun delilidir.
Eğer internetten bir gümüş ürün siparişi veriyorsanız mutlaka iade garantili olmasına dikkat edin. Böylece şüphelendiğiniz bir durumda testleri geçemezse iade edebilirsiniz.
Sahte ile Gerçek Gümüş Yüzük Nasıl Anlaşılır?
Bir gümüşün gerçek olduğunu anlamak için yukarıda iletmiş olduğum ayrıntıları bir özetleyelim. Önce erkek gümüş yüzük, kolye veya bileklik alacaksak iç kısmında 925 yazmasına dikkat edelim. Eğer 925 yazıyorsa bu içerisinde %92,5 gümüş bulundurduğunu gösterir. Ayrıca bu kolayca yapılabilecek bir işlem olduğu için gümüşün mutlaka kararıyor olması gerekli. Eğer satın aldığınız gümüş ürün zamanla kararıyorsa mutlaka orijinaldir.
Gümüşünüzün üzerinde rodyum, altın kaplama veya rose gold gibi kaplama maddeleri varsa, bu maddenin kalitesine göre kararma yaşamayabilirsiniz. Ayrıca kişinin aşırı terlemesi, sürekli gümüş ürünün suyla temas etmesi gibi durumlarda da kararma hadisesi daha çabuk olabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder